latinica  ћирилица
29/03/2019 |  10:04 | Аутор: СРНА

Васић: Чедомир Јовановић никоме и ничему не користи

Члан Главног одбора СНСД-а Рајко Васић сматра да у именовању Чедомира Јовановића за савјетника члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића нема озбиљне приче, јер Јовановић не може испровоцирати предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, нити би то имало икаквог ефекта.
Рајко Васић - Фото: РТРС
Рајко ВасићФото: РТРС

- Што би рекле колеге из Србије: "Чеда је смешан". Он је један од оних балканских играча које велики међеди користе ако се не лињају. Он је попут Стипе Месића, Вука Драшковића и осталих. Они се стално врзмају и покушавају да се продају као некакве важне личности, а у суштини никоме и ничему не користе - рекао је Васић за "Еуроблиц".

Он каже да је Јовановић неко ко се "стално лиња" по политичким водама и није далеко од Комшића, те да су се зато њих двојица нашли.

- И један и други су инсталирани играчи овдје, само је Комшић на већој љествици по важности, јер је добио дириговане муслиманске гласове да би депримирао Хрвате. Комшић нема никог озбиљног у БиХ ко би се повезао с њим, јер није свјестан своје глупости - рекао је Васић.

Из Предсједништва БиХ саопштено је 27. марта да је предсједник Либерално-демократске партије Србије Чедомир Јовановић именован за савјетника члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића и да ће овај посао обављати без накнаде.