latinica  ћирилица
30/03/2019 |  11:28 | Аутор: СРНА

Бореновић: Заузети јединствен став о Дану Републике

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је данас да ће се одазвати састанку политичких представника са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић да би био заузет јединствен став о одлуци Уставног суда БиХ којом је оспорен Закон о Дану Републике Српске - 9. јануар.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

- Морамо донијети јединствен став о одлуци Уставног суда БиХ. Странке из Републике Српске морају имати јединствен став и сигурно је да ћу се одазвати састанку са предсједником Републике - рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да ће, на одлуку Уставног суда БиХ, Народна скупштина Републике Српске дати легитиман и демократски одговор.

- Наставићемо да славимо Дан Републике - 9. јануар. Коначно се мора престати са бесмисленим апелацијама Уставном суду БиХ, јер се не могу мијењати дејтонска БиХ и све вриједности које имамо у Републици Српској - додао је Бореновић.

Састанак политичких представника са Цвијановићевом требало би да буде одржан у уторак, 2. априла.

Говорећи о учешћу ПДП-а у власти на нивоу БиХ, Бореновић је поновио да неће бити члан Савјета министара, наводећи да ће званичан став саопштити за неколико дана лидеру СНСД-а Милораду Додику.