latinica  ћирилица
03/04/2019 |  11:31 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Ускоро испорука регресираног дизел горива

Испорука регресираног дизел горива пољопривредницима у Републици Српској почиње ускоро. Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Српске Борис Пашалић потврдио је да су уговори са добављачима потписани, као и да ће спискови корисника локалним заједницама бити достављени до краја седмице.

Сви произвођачи, који су испунили обавезе из Правилника, имају на располагању 100 литара регресираног дизела по хектару, по цијени умањеној за 60 фенига од тржишне.

- Оно што је новина ове године је то да смо условили све подстицаје пријавом доприноса за претходну годину, тако да они произвођачи који нису регулисали статус у Пореској управи, неће у првом маху бити на списковима. Међутим, ми ћемо врло брзо да ажурирамо спискове, јер се дешава да на шалтеру Пореске управе произвођачи пријаве доприносе, али их ми не видимо у нашим регистрима и до три дана - рекао је Пашалић.

Он је навео да ће спискови са ажурираним подацима бити прослијеђени општинама и диструбитерима.

- Произвођачи који нису обухваћени орвим кругом не треба да брину, јер је то само зато што нам њихови подаци нису проислијеђени из Пореске управе, али већ за неких десетак до петнаест дана, моћи ће да подигну регресирани дизел - поручио је Пашалић.