latinica  ћирилица
03/04/2019 |  15:37 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Лукач за Радио Српске: МУП наставља са добрим резултатима

Стање безбједности у Републици Српској сваке године је све боље. Најбољи резултати према свим показатељима остварени су прошлој години, када је значајно смањена стопа општег криминалитета и повећана расвјетљеност свих облика кривичних дијела. Добре резултате МУП је остварио и током прва три мјесеца ове године. Ово је у гостујући у емисији Отворено речено Радија Републике Српске, поводом 4. априла Дана полиције оцијенио министар унутрашњих послова Драган Лукач.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Он је најавио да ће ово министарсто убрзо у Народну скупштину Републике Српске упутити сет од пет закона.

Један од најзначајнијих је Закон о полицији и унутрашњим пословима, којим је предвиђено увођење резервног састава полиције. Нацрт овог закона данас је утврдила Влада Републике Српске.

- Резервни састав ће између осталог имати значајну улогу у спречавању нелегалних миграција - рекао је Лукач.

Говорећи о подмлађивању припадника МУП-а Лукач је рекао да школовање приводи крају 325 младих полицајац, који ће од октобра бити у активном саставу полиције. Тиме ће број младих који су добили посао у полицији достићи око 800.

-  Расписан је и конкурс за пријем на школовање 300 кадета - каже Лукач.

Централна свечаност поводом 4. априла Дана Полиције биће одржана сутра у Бањалуци, када ће бити служен помен за 782 припадника МУП Републике Српске, који су страдали током протеклог одбрамебно -отаџбинског рата.