latinica  ћирилица
03/04/2019 |  15:52 ⇒ 04/04/2019 | 08:42 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Дан полиције

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 4. априла – Дана полиције Републике Српске, упутила је честитку министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору полиције Дарку Ћулуму и свим припадницима МУП-а.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- У име грађана Републике Српске и у своје име, вама и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске упућујем искрене честитке поводом 4. априла – Дана полиције Републике Српске - истакла је предсједница Српске.

У честитки се наводи да су припадници полиције, својим пожртвованим радом и залагањем, дају немјерљив допринос у очувању мира и стабилности и служе на понос институција и грађана Републике Српске.

Изузетно је важно да Република Српска има професионалну, одговорну и модерну полиција, која може да одговори на различите изазове данашњице и зато је улагање у полицију, улагање у будућност. Уз подршку свих институција Републике Српске, неопходно је наставити радити на процесима оспособљавања, опремања и кадровског јачања наше полиције, као гаранта безбједности и стабилности, наводи се у честитики Цвијановићеве.

Она је нагласила да На Дан полиције се с великом захвалношћу и посебним пијететом сјећамо свих припадника МУП-а, учесника Одбрамбено-отаџбинског рата и припадника полиције који су уткали своје животе и дијелове тијела у темеље Републике Српске, штитићи свој народ и слободу коју данас уживамо.

- Уз жељу да у будућности остварите своје планове и постигнете још веће успјехе и резултате у раду, још једном вам честитам празник - наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку припадницима Министарства унутрашњих послова, поводом 4. априла - Дана полиције Републике Српске.

- У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам најискреније честитке поводом 4. априла - Дана полиције Републике Српске. Опредјељење Владе Српске је снажна подршка развоју и модернизацији полицијских снага, уважавајући чињеницу да је полиција изузетно значајна за Републику Српску и њену будућност - наводи се у честитки премијера Српске.

Вишковић је нагласио да се са правом и поносом може рећи да полиција Српске извршава професионално и одговорно све своје задатке, и ода ни су један од наших најважнијих стубова друштва.

- Користим ову прилику да изразим своје дубоко поштовање према припадницима полицијских снага који су учествовали у стварању наше Републике - додао је Вишковић.

Посебно је изразио поштовање према породицама полицајаца који су своје животе дали за Републику Српску.

- Уз жељу да и даље будете гарант безбједности и стабилности у Републици Српској, честитам вам још једном ваш празник и желим пуно здравља, среће и успјеха како на личном, тако и на професионалном плану - поручено је у честитки предсједника Владе Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у име Народне скупштине Републике Српске и своје име министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу и директору полиције Дарку Ћулуму, као и свим припадницима Министарства унутрашњих послова и Полиције Републике Српске упутио је искрене честитке поводом 4. априла, Дан полиције Републике Српске.

- У протеклих 27 година постојања и успјешног рада, Полиција Републике Српске дала је немјерљив допринос у очувању безбједности и заштити уставног поретка Републике Српске, штитећи безбједност, имовину и права свих народа и грађана -написао је предсједник Чубриловић.

Он је истакао да не смијемо заборавити да је Полиција Репубилке Српске била прва организована институција Републике Српске која је имала капацитет да заштити народ од страдања, чак и прије Војске Републике Српске, која је формирана 12. маја 1992. године.

- У нашем сјећању вјечно као опомена треба да живи сјећање да је на овај дан, 4. април, који се слави као Дан полиције Републике Српске, у полицијској станици у Сарајеву мучки убијен полицајац Перо Петровић, а да су тога истога дана у нападу на Полицијску школу на Врацама убијени млади српски специјалци, Миле Лиздек и Милорад Пупић, а рањени Душко Јевић, Миодраг Репија и Ристо Лубура - навео је предсједник Народне скупштине.