latinica  ћирилица
03/04/2019 |  20:29 ⇒ 04/04/2019 | 08:01 | Аутор: РТРС

Лукач: Сјећамо се свих који су дали живот за Републику Српску (ВИДЕО)

Четврти април 1992. године био је веома тежак дан, не само за припаднике МУП-а и полицију, већ и за цијели српски народ, рекао је, уочи обиљежавања Дана полиције Републике Српске, министар унутрашњих послова Драган Лукач.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

- Тада су почели напади и убиства. МУП је у том периоду претприо много тешких тренутака - рекао је Лукач, гостујући у емисији Дневник плус РТРС-а.

Он је навео да су 782 припадника МУП-а погинула у борби за стварање Српске.

- То је нешто што не можемо заборавити. Увијек се сјећамо 4. априла. То је наша дужност према жртвама, а тако ћемо и сутра и свих ових дана поводом Дана полиције - истакао је Лукач.

Министар Лукач је нагласио да МУП данас ради са једном новом снагом и потенцијалом.

- Све организационе измјене које смо имали су биле у смислу напредовања. Посљедњих година уложено је много средстава у опремање МУП-а Републике Српске, тако да можемо рећи да је министарство на највишем нивоу од када постоји. И даље настављамо да опремамо и обучавамо Полицију Републике Српске - истакао је Лукач.

Подсјећамо, 4. априла 1992. године у полицијској станици у Сарајеву мучки је убијен полицајац Перо Петровић, а истога дана у нападу на Полицијску школу на Врацама убијени су млади српски специјалци, Миле Лиздек и Милорад Пупић, а рањени Душко Јевић, Миодраг Репија и Ристо Лубура.