latinica  ћирилица
04/04/2019 |  08:05 ⇒ 11:11 | Аутор: РТРС

Сјећање на страдале припаднике Полиције Српске

Служењем помена и полагањем вијенаца у градовима и оптштинама широм Српске биће одата почаст страдалим припадницима полиције у оквиру обиљежавања Дана полиције Републике Српске - 4. априла.
Мркоњић Град: Помен страдалим полицајцима (архив) - Фото: СРНА
Мркоњић Град: Помен страдалим полицајцима (архив)Фото: СРНА

У Мркоњић Граду, у организацији руководства Полицијске управе Мркоњић Град, биће служен парастос, положени вијенци и прислужене свијеће за све погинуле припаднике ове управе.

У Приједору ће у Цркви Свете Тројице бити служен парастос погинулим припадницима Полиције Републике Српске, а у просторијама Полицијске управе биће положени вијенци на спомен-обиљежје и минутом ћутања одата почаст страдалим припадницима полиције.

У Градишци ће бити служен парастос и положени вијенци у знак сјећања на погинуле припаднике МУП-а, након чега је планиран пријем за породице погинулих бораца и пензионисане припаднике ПУ Градишка.

На Тргу мајора Зорана Карлице полицијски службеници представиће службену опрему, средства и полицијска возила.

На Палама ће у Храму Успења Пресвете Богородице бити служен парастос погинулим припадницима Полицијске управе Источно Сарајево, а потом положено цвијеће на Централно спомен-обиљежје погинулима.

У Зворнику ће полицијски службеници Јединице за подршку извести показну вјежбу на Тргу Милоша Обилића у Братунцу. Вјежба ће приказати поступање полицијских службеника у случајевима извршења тешких кривичних дјела.

У Полицијској станици Крупа на Уни биће положено цвијеће и прислужене свијеће код спомен-плоче за пет погинулих полицајаца у протеклом рату, а затим организован пријем за пензионисане полицајце и представнике општинских установа.

Подсјећамо, централна манифестација биће одржана у Бањалуци, односно у Центру за обуку Министарства унутрашњих послова у Залужанима.