latinica  ћирилица
04/04/2019 |  22:37 | Аутор: СРНА

Радојичић: Бањалука подржава пројекте за особе са Дауновим синдромом

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је током посјете суграђанима из Даун синдром центра Бањалука, који се налазе у "Бањи Врућици" у Теслићу на радно рехабилитационом програму "Паин", да ће град и даље подржавати пројекте који овој популацији даје шансу да се осјете друштвено корисним.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је посјетио објекат у којем бораве особе са Дауновим синдромом, које се радно оспособљавају и уче за самосталан живот, односно "Живот у заједници уз подршку `Бање Врућице 2018/2019".

Градоначелника Бањалуке и друге госте послужили су "конобари" који су радно искуство стицали у Здравствено-туристичком центру "Бања Врућица" и то колачем који су сами направили, саопштено је из Даун синдром центра.

Радојичић је дао подршку овом пројекту и конобарима који су га служили уручио стечене дипломе за конобарске вјештине у фебруару 2018. године у Јеврејском културном центру "Арие Ливне", наводи се у саопштењу.

"Градоначелник, који увијек прати наш рад, рекао је да ће град и даље подржавати овакве пројекте који овој популацији дају шансу да се осјете друштвено корисним, што су и остали гости подржали", истакли су из Даун синдром центра.

Директор Центра за социјални рад Бањалука Ирена Јолџић рекла је да Центар подржава овакве пројекте интегрисања и радног оспособљавања.

"На крају конобари су уз музику и плес развеселили драге госте. Њима овакве посјете дају крила и наду да их очекује бољи квалитет живљења", додаје се у саопштењу.