latinica  ћирилица
06/04/2019 |  12:05 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Кошарац: Да ли Мектић јавно говори оно што у СДС мисле, а не смију да кажу?

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сташа Кошарац изјавио је да се званичници СДС-а морају јасно изјаснити јесу ли за улазак БиХ у НАТО, будући да, како је рекао, једно причају у Бањалуци, а сасвим друго у Сарајеву.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Министар безбједности у техничком мандату Драган Мектић синоћ је, гостујући на једној сарајевској телевизији, јавно, јасно и гласно подржао улазак БиХ у НАТО. Јасно је да свако, па и Мектић, има право на политичко мишљење, али би СДС као странка требало да се изјасни да ли Мектић јавно говори оно што у његовој партији мисле, а не смију да кажу", рекао је Кошарац, коментаришући изјаву Мектића за сарајевску Фејс телевизију да би волио да, како је рекао, "заједнички гурамо причу везану за НАТО", јер би тај војни савез донио више сигурности БиХ".

Кошарац је упитао челнике СДС-а јесу ли овакви ставови стварни разлози због којих је СДС одбио понуду СНСД-а за јединствен политички наступ те двије партије у заједничким институцијама у Сарајеву.

"- ислим да је овдје све јасно. Знамо да од њих Бакир Изетбеговић тражи да у Савјету министара гласају за Годишњи план, чијим би слањем био активиран МАП. Могуће је да ће га након ове Мектићеве изјаве и послушати - упозорио је Кошарац.

Он је Мектићу поручио да нема разлога да буде нервозан због истраге коју је против њега покренуло Тужилаштво БиХ.

- Сигуран сам да ће његови шефови и пријатељи Бакир Изетбеговић и Осман Мехмедагић Осмица наћи начина да га извуку и "оперу" од било какве кривице. А ако би га СДС, којим случајем, искључио из странке због ставова о НАТО, увјерен сам да би га СДА одмах примила у своје редове - рекао је Кошарац.

Гостујући синоћ на Фејс телевизији, Мектић је рекао да би волио да се заједно "гура прича у вези са НАТО савезом".

- Мислим да би нам НАТО донио више сигурности, а све остало је само нестабилност. Са НАТО-ом ћемо постићи правну сигурност и ићи напријед. Исто тако мислим и за Србију и онда ћемо бити окружени НАТО-ом и једном за свагда рашчистити са сукобима, нетрпељивошћу и нестабилношћу - рекао је Мектић, чију изјаву су најприје пренијели, а онда експресно повукли поједини сарајевски портали.