latinica  ћирилица
08/04/2019 |  08:53 ⇒ 19:49 | Аутор: Независне

БиХ више нема представника у Стразбуру

Иако се често може чути да је БиХ на прагу добијања кандидатског статуса, сигурно је да ће прије тога остати без делегације у једној од најзначајнијих институција чији је пуноправни члан - у Парламентарној скупштини Савјета Европе, преносе Независне новине.
Савјет Европе у Стразбуру - Фото: СРНА
Савјет Европе у СтразбуруФото: СРНА

Наводе да је рок до када је БиХ требало да именује десеточлану делегацију састављену из оба дома парламентарне скупштине БиХ, истекао у суботу у поноћ, тачније шест мјесеци након одржаних општих избора у БиХ. Оно што је сигурно јесте да БиХ у току 2019. године неће бити дио Парламентарне скупштине Савјета Европе, са сједиштем у Стразбуру, што је - за не баш позитиван "углед" БиХ - поприлично лоше.

- Криви су они који нису дозволили да се формира Савјет министара и та сарајевска политика највише ће се о главу обити самом Сарајеву. Зна се ко све опструише и не може Парламентарна скупштина БиХ радити за стару власт и давати им подршку. Том логиком нам уопште нису требали избори рекао је Ненад Стевандић, посланик и шеф српског клуба у Представничком дому парламента БиХ.