latinica  ћирилица
09/04/2019 |  22:53 ⇒ 23:17 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: Ливерпул сигуран, Тотенхем бољи од ситија (ФОТО)

У првом мечевима четвртфинала Лиге шампиона фудбалери Ливерпула савладали су Порто (2:0), док је у енглеском окршају Тотенхем у Лондону изненадио Манчестер сити (1:0).
Ливерпул (Twitter/@ChampionsLeague) - Фото: Тwitter
Ливерпул (Twitter/@ChampionsLeague)Фото: Тwitter

У репризи прошлогодишњих мечева, Ливерпул је поново однио побједу, а све је на "Енфил Роузу" било готово за непуних пола часа игре.

Већ у петом минуту Клопови изабраници дошли су до предности. Мане је прошао по левој страни, одиграо у казнени до Фирмиња који је уочио Набија Кеиту на ивици шеснаестерца, њему у шут "улази" Милитао, али је он само успио да превари свог голмана Касиљаса који није могао да спречи пут лопти у мрежу.

Ливерпул-Порто (Twitter/@ChampionsLeague)

У 26. минуту још једна сјајна акција Ливерпула, Хендерсон је послао идеалну лопту за Александар-Арнолда који се сјајно убацио по десној страни, он је одмах одиграо паралелу кроз казнени на другу стативу до Роберта Фирмиња којем није било тешко да затресе мрежу гостију.

Ипак, португласки шампион стабилизовао се, и до краја сусрета одиграо прилично равноправно, лак у финишу меча имао је прилику да дође и до гола, али ВАР је овај пут био на страни Ливерпула, јер је процјена била да прекрашј није имао интезитет за најстрожу казну.

Енглески двобој отишао је на страну Тотенхема минимлним резултатом, а могло је бити и другачије.

Манчестер Сити-Тотенхем (Twitter/@ChampionsLeague)

У 12. минуту ВАР технологија је на дјелу. Послије Стерлинговог покушаја Дени Роуз је лопту закачио руком, ненамјерно. Лопта је отишла у корнер, али је судија после гледања снимка ипак промјенио одлуку. Један од најгоре изведених пенала у каријери Серхија Агуера. Ударац је био спор и недовољно прецизан, али похвале иду и Лорису на одбрани. Остало је 0:0!

 

У 78. минуту поново ВАР, али овај пут на страну Тотенхема. Сон је одличним ударцем матирао Едерсона за 1:0, али судија је одлучио да гледа ВАР. После гледања снимка Кујперс је одлучио да је гол регуларан!

Манчестер Сити-Тотенхем (Twitter/@ChampionsLeague)

Реванш мечеви у Порту и Манчестеру играју се 17. априла. 

Сутра су на програму преостала два меча четвртфинала, а састају се Ајакс - Јувентус и Манчестер јунајтед - Барселона.