latinica  ћирилица
10/04/2019 |  07:48 ⇒ 07:55 | Аутор: СРНА

Почињу "Дани Владе С. Милошевића"

Манифестација "Дани Владе С. Милошевића", која ће вечерас бити отворена у Бањалуци, окупиће више од 100 умјетника из региона и цијеле Европе.
Дани Владе Милошевића - Фото: РТРС
Дани Владе МилошевићаФото: РТРС

Манифестација, коју организује Академија умјетности Универзитета у Бањалуци, биће свечано отворена у 20.00 часова у Културном центру Бански двор и трајаће до 18. априла.

Осим у Банском двору, догађаји ће бити организовани и у простору Академије, Дјечијег позоришта Републике Српске, Музеја Републике Српске и на Тврђави Кастел.

Декан Академије умјетности Универзитета у Бањалуци Санда Додик рекла је да је фокус овогодишње манифестације на промоцији потенцијала студената Академије.

- Планирали смо да манифестацију отворимо и затворимо концертом најбољих студената инструменталних смјерова, а два најбоља студента ће на отварању добити награде - рекла је Додикова.

Она је напоменула да ће, осим концерата, у оквиру манифестације бити отворена и изложба "Осмо свјетско бијенале студентског плаката", те одржана пројекција студентских филмова.

- Веома значајан сегмент представља и научни скуп на којем ће бити представљено око 80 радова стручњака из цијеле Европе, а који ће допринијети да се музикологија сагледа и са научне стране - рекла је Додикова.