latinica  ћирилица
10/04/2019 |  08:07 ⇒ 13:01 | Аутор: РТРС

Мушкарац који је покушао да отме двије дјевојчице убрзо ухапшен

Бањалучка полиција ухапсила је синоћ мушкарца чији су иницијали В. С. из Бањалуке, због сумње да је покушао отети двије дјевојчице.
Полиција, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Полиција, ПУ БањалукаФото: РТРС

- Наиме, након запримљене пријаве да је непознати мушкарац испред маркета у улици Слободана Кустурића, Бањалука, покушао насилно да увуче малољетницу у путнички аутомобил марке "опел" а која се налазила у друштву са још једном малољетницом, захваљујући брзој реакцији и оперативном раду на терену, идентификован је, пронађен и ухапшен Бањалучанин В. С. - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, достави извјештај против В. С. за кривично дјело "Противправно лишење слободе" у покушају.

Подсјећања ради, у Бањалуци је синоћ око 19 часова покушана отмица двије дјевојчице, које је отмичар хтио угурати у аутомобил.

Дјевојчице су узраста седам и осам година, а од отмичара их је спасао брат једне од њих.

Како Српскаинфо незванично сазнаје ухапшен је Владимир С. (39), а АТВ пише да је ријеч о особи која се већ неколико пута лијечила у психијатријским установама.