latinica  ћирилица
10/04/2019 |  09:01 ⇒ 21:22 | Аутор: novosti.rs

ЛШ: Тадић против Роналда, Меси код Матића на "Олд Трафорду"

Јувентус се сјајно брани као тим, тешко им је дати гол, али ми нећемо одустати од наше игре која нас је довела овде - рекао је српски репрезентативац Душан Тадић.

Тадић против Кристијана Роналда - други дио. Вечерас (21.00) у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона поново ће српски ас бити на терену против опорављеног португалског голгетера, као и недавно, када су у квалификацијама за ЕП 2020. играле репрезентације (1:1) у Лисабону.

У другом дуелу данашњег програма Манчестер јунајтед Немање Матића угостиће Барселону, коју предводи Лионел Меси.

Знамо шта нас чека, биће веома тешко - истакао је Тадић, стријелац шест погодака ове сезоне у ЛШ.

- Они се сјајно бране као тим, тешко им је дати гол, али ми нећемо одустати од наше игре која нас је довела овде. Покушаћемо да што више имамо лопту у посједу и да их притиснемо - додао је.

Ајакс, четвороструки првак Европе, до пласмана у топ осам је стигао послије маестралне партије у реваншу са Реалом у Мадриду (4:1, први меч 1:2), а из пепела се дигао и Јувентус. Био је малтене отписан након пораза у Мадриду, али је Роналдо постигао хет-трик у Торину и креирао велики преокрет (3:0, 0:2).

Због суспензије, "копљаници" ће наступити без десног бека Нусаира Мазрауија, али ће много више бити ослабљена "стара дама" јер се стуб одбране Ђорђо Кјелини повриједио у понедјељак на тренингу.

- Не заносимо се да смо велики фаворити - истиче Жоао Кансело, бек Јувентуса. - Ајакс је веома јак, има неколико суперталентованих играча и морамо да будемо опрезни. Међутим, вјерујем у наш квалитет и ићи ћемо на побједу у Амстердаму - каже Кансело.

Холандски и италијански великан су се 12 пута састајали и скор је на страни првака Серије А - 6 4 2. Двапут су играли финале и први пут, 1973. је славио Ајакс (1:0), а 1996. је тријумфовао торински тим на пенале (4:2, 1:1).

За пехар су се двапут борили и Манчестер јунајтед и Барселона, а оба пута су се радовали Каталонци, 2009. и 2011. - 2:0, 3:1. Занимљиво је, међутим, да шпански гигант још нема тријумф на "Олд Трафорду" (0 2 2).

Састави тимова у Амстердаму:

АЈАКС: Онана - Таљафико, Де Лигт, Блинд, Велтман - Де Јонг, Ван де Бек, Шене - Тадић, Нерес, Зијех.

ЈУВЕНТУС: Шчесни - Кансело, Бонући, Ругани, Сандро - Кедира, Пјанић, Матуиди - Бернардески, Манџукић, Роналдо.

Састави тимова у Манчестеру:

М. ЈУНАЈТЕД: Де Хеа - Јанг, Смолинг, Линделоф, Шо - Матић, Ерера, Погба - Лингард, Рашфорд, Марсијал

БАРСЕЛОНА: Тер Штеген - Семедо, Пике, Ленгле, Алба - Видал, Артур, Бускетс, Ракитић - Меси, Суарез.