latinica  ћирилица
10/04/2019 |  10:41 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Након сусрета Човић - Изетбеговић, састанак СНСД - СДА (ФОТО)

Делегације Савеза независних социјалдемократа и Странке демократске акције састаће се данас у Сарајеву како би разговарале о успостављању власти на бх. нивоу.
Додик, Човић и Изетбеговић - Фото: СРНА
Додик, Човић и ИзетбеговићФото: СРНА

Како је потврђено, разговори ће бити одржани у згради Парламентарне скупштине БиХ с почетком у 15 часова.

Овај састанак долази убрзо након сусрета страначких делегација ХДЗ-а и СДА у Мостару које предводе лидери Драган Човић и Бакир Изетбеговић. Тај састанак би требало да буде завршен до 14 сати, за када је планирана конференција за новинаре.

Састанак ХДЗ - СДА (Фото: РТРС)

Делегацију СНСД-а предводиће члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац, а у делегацији ће бити и потпредсједници странке Небојша Радмановић и Никола Шпирић.

Делегацију СДА предводиће замјеник предсједника ове странке Адил Османовић, док ће у делегацији бити и двојица потпредсједника - предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић и Един Рамић, актуелни федерални министар за избјеглице.

Након што се лидер СДА није појавио јуче у Мостару, Додик и Човић тврде да је СДА проузроковала сва неразумна одуговлачења и условљавања формирања власти.

- Након пет мјесеци ништа није урађено, то једна обична лаж који добијамо од Бакира Изетбеговића - поручио је јуче Додик.