latinica  ћирилица
10/04/2019 |  12:55 ⇒ 20:04 | Аутор: СРНА

Новоизабрани потпредсједник СО Теслић без канцеларије за рад

Новоизабрани потпредсједник Скупштине општине Теслић Предраг Маркочевић остао је без канцеларије за рад у општинској управи, а начелник општине Милан Миличевић каже да званичан захтјев за њено кориштење није добио.
Маркочевић и Стојановић - Фото: СРНА
Маркочевић и СтојановићФото: СРНА

Маркочевић је рекао на конференцији за новинаре да је на ову фукцију именован 21. марта на сједници Скупштине општине и да је примопредаја дужности са бившим потпредсједником Мехмедом Дубравцем извршена јуче без проблема.

Он каже да је непријатно изненађен што је затекао закључану канцеларију коју је претходних година користио Дубравац и што је на њој нови натпис за службу у оквиру општинске управе.

Маркочевић оцјењује да је ријеч о опструкцији начелника општине Милана Миличевића.

Предсједник Клуба СНСД-а у Скупштини општине Мишо Стојановић каже да га је Дубравац обавијестио да је кључеве просторија вратио слижбеницима општинске управе.

Стојановић, који је члан скупштинске комисије за примопредају дужности потпредсједника Скупштине општине, изразио је наду да ће се на миран начин ријешити проблем како би Маркочевићу били обезбијеђени услови и средства за рад.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је новинарима да није добио званичан допис нити захтјев за кориштење канцеларије.

- И када такав допис буде упућен, а очигледно треба да буде, биће прослијеђен на праву адресу, а то је предсједник Скупштине, јер је стручна служба Скупштине у надлежности предсједника Скупштине општине и он распоређује све што је везано за њихово радно вријеме, обавезе и просторе у којима ће радити - навео је Миличевић.

Он каже да ова локална заједница тренутно има много већих проблема од тога гдје ће ко сједити, с обзиром на то да је до окончања судског спора Мехмед Дубравац и даље потпредсједник.

- Колико ја знам до сада је било три или четири именовања и разрјешења потпредсједника Скупштине општине и сва су "пала" на суду и пресуде о томе постоје. И ова сада се обуставља од извршења до окончања судског спора који ће бити брзо окончан - рекао је Миличевић.

Предсједник Скупштине општине Мирољуб Летић рекао је новинарима да општинској управи није упућен захтјев да се Маркочевићу након примопредаје додијели канцеларија, јер то није била пракса ни у претходном периоду.

Он је навео да Скупштина општине нема капацитета да додјељује канцеларије и најавио да ће, уколико је то неопходно, начелнику општине доставити званичан захтјев да би се добила канцеларија за потпредсједника.