latinica  ћирилица
10/04/2019 |  13:00 ⇒ 13:28 | Аутор: СРНА

ПУ Бањалука: Мушкарац није покушао отети малољетнице

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, након проведених провјера и оперативних радњи, утврдили су да лице В.С. није извршило противправно лишење слободе у покушају како је запримљена почетна пријава.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

- Полицијски службеници су утврдили да лице В.С. није покушало насилно да увуче малољетницу у возило, нити је возило било у близини маркета у улици Слободана Кустурића Бањалука, већ ју је узело за руку у намјери да оствари комуникацију са њом, а што је код ње изазвало осјећај страха, након чега је пустио и није наставио да се креће за њом - рекла је Срни портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Она је додала да је, након извршених неопходних оперативних и истражних мјера и радњи, утврђено да лице В.С. није осумњичено да је извршило кривично дјело противправно лишење слободе у покушају, а како је догађај, према почетним сазнањима из анонимно запримљене пријаве, квалификован и од дежурног окружног јавног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

- Након завршених неопходних процесних радњи, а у сарадњи и под надзором поступајућег тужиоца, лице В.С. биће спроведено у Универзитетско клинички центар Републике Српске, Клиника за психијатрију - рекла је Маркановићева.

Према њеним ријечима, полицијски службеници ће након комплетирања предмета доставити извјештај о предузетим мјерама и радњама Окружном јавном тужилшатву Бањалука.

Срна незванично сазнаје да је В.С. психички болесник.