latinica  ћирилица
10/04/2019 |  14:39 | Аутор: СРНА

"Марш бесмртног пука" први пут у Источном Сарајеву

Представници Градске управе Источно Сарајево и Амбасаде Руске Федерације у БиХ утврдили су данас протокол манифестације "Марш бесмртног пука" која ће, поводом Дана побједе над фашизмом - 9. маја, бити први пут одржана у Источном Сарајеву.
"Бесмртни пук" - Фото: ТАНЈУГ
"Бесмртни пук"Фото: ТАНЈУГ

"Марш бесмртног пука" почеће шетњом од зграде Градске управе, кроз Спасовданску и Хиландарску улицу, након чега је предвиђено обраћање званичника испред Градске управе.

Делегација града Источно Сарајево, руски амбасадор у БиХ Петар Иванцов, те представници борачких организација и СУБНОР-а након званичног дијела програма положиће вијенце на спомен-обиљежја посвећена страдању грађана ове регије у Првом и Другом свјетском рату, те страдалим у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, саопштено је из Градске управе.

Данашњем састанку, којем је предсједавао замјеник градоначелника Данко Вучетић, присуствовали су представник Амабасаде Русије у БиХ Антон Соколов, представници општинских борачких организација и декан Филозофског факултета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић.

Учесници састанка позвали су грађане Источног Сарајева да у што већем броју присуствују овом догађају, чији почетак је заказан за 11.00 часова, те да понесу фотографије својих предака који су погинули у борбама током Првог и Другог свјетског рата.

Идеја о одржавању ове манифестације у Источном Сарајеву настала је приликом посјете руског амбасадора Петра Иванцова Градској управи Источно Сарајево.

"Марш бесмртног пука" је међународна друштвена акција која је почела 2011. године у градовима Русије током обиљежавања Дана побједе 9. маја.