latinica  ћирилица
10/04/2019 |  15:49 ⇒ 17:14 | Аутор: РТРС

Ђокић-Кауфман: Јачати сарадњу компанија из Српске и Њемачке

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић састао се данас у Берлину са чланом Одбора за иновације Бундестага и предсједником Хришћанске демократске уније за покрајину Баденвиртемберг Стефаном Кауфманом.
Ђокић у Берлину - Фото: РТРС
Ђокић у БерлинуФото: РТРС

На састанку је разговарано о начинима унапређења економске и привредне сарадње Републике Српске и Њемачке у бројним областима.

Ђокић је захвалио за досадашњу подршку тежњи Републике Српске да интензивира односе са европским, нарочито њемачким компанијама.

- Знајући да Република Српска већ има развијене односе са покрајином Баденвиртемберг, данас смо додатно апострофирали значај сарадње и представљајући рад наших домаћих компанија понудили смо сарадњу са Републиком Српском која, као најзначајнији предуслов, има стабилну економску слику - рекао је Ђокић који у Берлину учествује на конференцији "Берлински дијалог о енергетској транзицији".

Кауфман је истакао да ће учинити све да допринесе да Република Српска буде што боље промовисана код њемачких привредника и да се интензивира повезивање њемачких компанија са компанијама из Републике Српске.

- Република Српска има доста потенцијала и постоји значајан простор за додатни развој сарадње и унапређење односа. На томе ћемо радити заједничким снагама у наредном периоду - рекао је Кауфман.

Састанку је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Њемачкој Мићо Ћетковић, саопштено је из Министарства енергетике и рударства.