latinica  ћирилица
10/04/2019 |  16:33 ⇒ 18:05 | Аутор: СРНА

Теслић: Школа педагога и директора средњих школа окупила 120 учесника

У Теслићу је данас отворена Десета школа педагога и директора средњих школа, у којој учествује 120 учесника из више од 80 образовних установа Републике Српске.
Теслић: Школа педагога и директора средњих школа - Фото: РТРС
Теслић: Школа педагога и директора средњих школаФото: РТРС

Директор Педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић истакао је значај стручног усавршавања радника у школама. 

- Новим законом је предвиђено и да се врши оцјењивање рада директора, педагога и наставника, а то ће се десити када добијемо правилник о стручном усавршавању, напредовању и унапређивању запослених у школама - рекао је Дамјановић Срни.

Према његовим ријечима, једна од тема која ће бити обрађена је велика матура у средњим школама и то је прилика да педагози и директори размијене искуства са колегама из Србије.

Он је навео да је међу темама демографска политика, као и методологија вредновања квалитета образовно-васпитног рада у средњој школи. 

- Одржаћемо и састанак са директорима и педагозима средњих школа о пословима које је Завод урадио прошле године и оним које ће тек радити. Биће представљени и резултати вредновања квалитета васпитно-образовног рада наставника - рекао је Дамјановић.

Школа педагога и директора средњих школа под назиовом "Вредновање квалитета рада васпитно-образовних установа" трајаће до петка, 12. априла.