latinica  ћирилица
10/04/2019 |  17:31 ⇒ 17:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Тирана: У филмској пљачки украдено 10 милиона евра (ВИДЕО)

Послије филмске пљачке на аеродрому у Тирани, током које је украдено чак 10 милиона евра, ухапшене су четири особе, док је око 40 људи саслушано.
Тирана- украдено пет милиона евра (Фото: International News) -
Тирана- украдено пет милиона евра (Фото: International News)

У потрагу за лоповима, који су зграбили вреће с новцем у тренутку када је он требало да буде пребачен из оклопног возила у авион, укључени су и хеликоптери.

Ово је трећа пљачка која се догодила на аеродрому "Мајка Тереза Ринаси" у Тирани, што доводи у питање безбједносне мјере на једином међунароном аеродрому у земљи.

За сада није још познато колико су тачно новца лопови зграбили, али медији говоре о више милиона евра, док "тамошња штампа јавља да је ријеч о 10 милиона евра.

Према наводима полиције, лопови су успјели да уђу на аеродром уз помоћ комбија Инспектората пореске управе. Они су били обучени у војну опрему, претварајући се да су порески инспектори.

До писте су стигли након што су провалили врата за излазак у случају пожара, у вријеме транспорта новца из оклопног возила у авион.

Учествовала су тројица маскираних лопова, а новац су украли од приватне безбједносне компаније, уз пријетњу оружјем.

Убрзо су побјегли споредним путем, али их је пресрело возило албанских снага за брзо реаговање које су биле у рутинској инспекцији.

Лопови су наводно почели да пуцају из калашњикова на полицију и гађали их гранатама, а полиција је узвратила и убила једног од пљачкаша.

Међутим, остали лопови бацили су његово тијело у оближњу ријеку, које је полиција касније извукла, али он није имао никакав идентификациони документ код себе.

Британски Би-Би-Си наводи, позивајући се на наводе албански медија, да је убијеног мушкарца идентификовала његова породица као Адмира Муратаџа.

Полиција уз помоћ хеликоптера још трага за лоповима, а за сада је пронађено запаљено возило, за које се сумња да припада криминалцима.

Тирана тајмс напомиње да је спорно да безбједносно особље није провјерило идентификационе документе наводног тима Инспектората пореске управе, као и да је питање како су криминалци набавили државно возило за транспорт.

Прва пљачка на аеродрому догодила се 2016. године, када је украдено скоро милион евра, док је у фебруару 2017. године на аеродрому украдено 3,2 милиона евра.