latinica  ћирилица
10/04/2019 |  17:52 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Мазалица: Станивуковићу, колико си плаћао раднике?

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица позвао је посланика ПДП-а Драшка Станивуковића да јавно објави колике су плате радника у његовој фирми, након што је данас најавио да ће организовати петицију против рада недјељом, у знак протеста због одлуке градске Скупштине којом се тржним центрима омогућава да недјељом раде и до 22.00 часа.
Срђан Мазалица и Драшко Станивуковић - Фото: илустрација
Срђан Мазалица и Драшко СтанивуковићФото: илустрација

- Питање за великог борца за права радника, на колике плате и број часова рада дневно су пријављени радници у предузећу АЦ мобил - написао је Мазалица на Твитеру, што је изазвало велику пажњу корисника ове друштвене мреже.

Иза овог питања се, према сазнањима портала Opcija.net, крије велика "замка" за Станивуковића, пошто се ради о предузећу које је донедавно било у његовом власништву, а у којем су радници изузетно слабо плаћени, што је у потпуној супротности са ставовима које посланик ПДП-а заступа у јавности.

Наиме, према сазнањима овог портала, радници у овој фирми били су пријављени на мјесечну плату од 330 КМ, а да ствар буде гора, наводно су радили по пола радног времена, односно по четири сата. И сам Станивуковић био је пријављен на ову фирму, са званичном пријављеном платом од 820 КМ.

- Док се Станивуковић јавно енергично бори против рада недјељом, у стварности су радници у његовој ауто праони радили сваку недјељу, и то до касних вечерњих часова - тврде извори овог портала.

Извор: opcija.net