latinica  ћирилица
10/04/2019 |  18:52 ⇒ 18:52 | Аутор: СРНА

Бањалука: Кључ града и повеља Абасу Арсланагићу и Кољи Мићевићу

Прослављени спортиста Абас Арсланагић и књижевник Коља Мићевић добитници су овогодишњег највећег градског признања - Кључ града са "Повељом почасни грађанин града Бањалука", одлучено је на данашњој сједници Скупштине града Бањалука.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Одлучено је да ће "Златни грб Града", поводом 22. априла - Дана града Бањалука, добити генерални директор компаније М:тел Марко Лопичић - за постигнуте врхунске резултате и успјехе у области привреде, исказану хуманост и допринос развоју града.

Ово признање припало је ове године и генералном конзулу Србије у Бањалуци Владимиру Николићу за изузетан допринос у развоју града, директору компаније Тропик Бојану Рисовићу за врхунске резултате и успјехе у области привреде, те декану Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранку Шкрбићу за изузетан допринос у области образовања и науке.

Добитиници овогодишње плакете Града су Бисерка Колевска за изузетна остварења у области културе и допринос у развоју позоришне умјетности, Коло српских сестара за изузетно хумана дјела, Хуманитарна организација "Лучијано Лама" са Сицилије за изузетно хумана дјела и рад на развијању културе дијалога и Борис Врховац за изузетно хумана дјела.

Плакету Града добиће и Дом за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" за изузетана остварења у области образовања и васпитања и за изузетно хумана дјела, примаријус доктор Милутин Вучковац као посебан вид признања за изузетна остварења у области медицине, посебно у области доприноса наталитетној политици града.

Ово признање биће додијељено и Дуњи Симић за изузетна остварења у области културе и умјетности и Зорану Пејашиновићу за изузетна остварења у образовању и постигнућа у развоју културе и очувању културног насљеђа и завичајне историје.

"Награда Града Бањалука младима", у износу од 1.500 КМ, припашће Радовану Ивановићу за изузетан допринос у области културе и умјетности и промоцији музичке културе и Немањи Пакићу за изузетан допринос у области науке и образовања.

Награде ће традиционално бити уручене на свечаној академији на Дан града - 22. априла.