latinica  ћирилица
10/04/2019 |  20:26 ⇒ 20:44 | Аутор: СРНА

Пуповац: За Србе значајан мандат у Европском парламенту

Веома је значајно за Србе у Хрватској да Самостална демократска српска странка добије мандат у Европском парламенту, да би неко бранио и заступао права која су мањине добиле уласком Хрватске у ЕУ, а што се уназад неколико година заборавља, рекао је данас носилац листе ове странке Милорад Пуповац.
Милорад Пуповац - Фото: ТАНЈУГ
Милорад ПуповацФото: ТАНЈУГ

- Добро је и за Хрватску да скрене пажњу на своју највећу мањину која привлачи највише пажње у региону - рекао је Пуповац у Загребу на представљању листе кандидата СДСС-а за изборе за Европски парламент, који ће бити одржани од 23. до 26. маја.

Он је нагласио да ће СДСС у Европи промовисати тековине западне либералне демократије у односу према мањинама. 

- Кад је мањинама у Хрватској било добро, било је добро и Хрватској, а кад се њихова ситуација погоршала, погоршавала се и ситуација у земљи - рекао је Пуповац, који је и предсједник СДСС-а.

Он је навео да је СДСС приликом састављања листе кандидата за изборе за Европски парламент настојао уврстити што више жена и младих људи из свих крајева земље, објављено је на сајту Српског народног вијећа. 

- Приликом састављања листе држали смо се три критеријума. Придружили смо се странкама које на листама имају више од 40 одсто жена. Кандидати су млађи људи који су се доказали у својим срединама и врше бројне дужности - од начелника општина до руководилаца по министарствима. Заступљеношћу из свих дијелова Хрватске показујемо да, иако смо мањинска, дјелујемо као национална странка - рекао је Пуповац.