latinica  ћирилица
10/04/2019 |  22:57 ⇒ 23:05 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: Реми у Амстердаму, тријумф Барсе на "Олд Трафорду" (ФОТО)

У првом мечевима четвртфинала Лиге шампиона фудбалери Ајакса и Јувентуса ремизирали су у Амстердаму (1:1), док је Барселона као гост славила против Манчестер јунајтеда (0:1).
ЛШ: Ајакс и Јувентус (Фото:Tanjug/ AP Photo/Peter Dejong) -
ЛШ: Ајакс и Јувентус (Фото:Tanjug/ AP Photo/Peter Dejong)

Ајакс је још једном показао да је тврд орах и да није случајно изборио пласман међу осам најбољих екипа старог континента.

Одличну партију на "Амстердам арени" пружио је и спрски интернационалац Душан Тадић, па иако тим из Торина има на око лијеп резултат, далеко од тога да су "копљаници" беш шанси у реваншу.

Повео је шампион Италије у самом финишу првог полувремена, наравно преко Кристијана Роналда.

Роналдо наставља ударнички (фото: twitter.com/championsleague)

Бетанкур је додао лопту до Роналда, овај ју је проследио до Кансела, а бек Јувентуса одлично је проиграо сународника, који је главом послао лопту иза леђа Онане!

Међутим, већ на старту другог дијела игре изједначење! Бразилац Нерес узео је лопту на неких 50 метара од гола, вукао ју је до казненог простора и онда мајсторским ударцем савладао Шчесног. Било је још прилика на обје стране, Ајакс је доминирао, а Јувентус је опредијелио на контре, али голова до краја меча није било.

Радост играча Ајакса (фото: twitter.com/championsleague)

Барселона је обавила огроман посао на "Олд Трафорду". Славили су Каталонци минималним резултатом 1:0, а тренутк одлуке догодио се још у 13. минуту, када је Меси  све започео. Била је то одлична комбинација, Суарес је избјегао офсајд позицију. Шутирао је искоса са десне стране главом, погодио је доњи десни угао за испоставиће се касније и коначан резултат. 

Суарез и Пике (фото: twitter.com/championsleague)

За тим који тренира Оле Гунар Солскјер није наступио српски интернационалац Немања Матић, који се још увијек опоравља од повреде.