latinica  ћирилица
11/04/2019 |  09:09 ⇒ 09:12 | Аутор: Б92

Митровић десети највреднији играч Премијер лиге

Фулам се опрашта од такмичења у Премијер лиги, али Александар Митровић без обзира на све котира се веома добро на фудбалским топ листама.
Александар Митровић - Фото: Getty Images
Александар МитровићФото: Getty Images

Према истраживању фудбалске опсерваторије Међународног центра за спортске студије из Нојшатела (Швајцарска), Митровић је тренутно десети највреднији играч Премијер лиге.

Његова вриједност на тржишту процењена је на 43 милиона фунти (50 милиона евра), што је заиста одлично и нема сумње да ће он овог љета бити на мети највећих клубова.

Митровић је ове сезоне у дресу клуба са "Крејвен котиџа" одиграо укупно 2.831 минут на 32 утакмице. Постигао је десет голова, што значи да је гол постизао у просјеку на сваких 283 минута.

Уз то забиљежио је и двије асистенције.

Како ствари стоје, осим Гвангжу Еверграндеа из Кине, који му нуди баснословну плату од 300.000 фунти недјељно, у протеклом периоду помињали су се и Тотенхем, Вест Хем, Евертон, Лестер од клубова из лиге, а поминао се и Милан.

Када је ријеч о највреднијим играчима Премијер лиге, на првом мјесту је нападач Тотенхема Хари Кејн чија се вриједност процјењује на 171 милиона фунти.

Иза њега је нападач Манчестер ситија Рахим Стерлинг који се процјењује на 161 милион, а трећи голгетер Ливерпула Мохамед Салах са 160 милиона евра.