latinica  ћирилица
11/04/2019 |  09:51 ⇒ 21:28 | Аутор: СРНА

Влада Српске о новом производном циклусу у пољопривреди

Влада Републике Српске разматраће на данашњој сједници у Бањалуци информацију о заснивању новог производног циклуса у пољопривреди Републике Српске у 2019. години.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На предложеном дневном реду је и разматрање информација о потребним средствима за функционисање правосудних институција Српске, о учешћу локалних заједница у финансирању вантјелесне оплодње у 2018. години и о потреби организовања бесплатних систематских прегледа младих спортиста такмичара до 18 година у Српској, најављено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Влада ће разматрати и приједлоге одлука о тридесет трећој емисији обвезница Републике Српске јавном понудом у износу од 35 милиона КМ и о коришћењу средстава са рачуна посебних намјена од приватизације државног капитала и сукцесије имовине бивше СФРЈ у износу од четири милиона КМ.

На дневном реду је и разматрање приједлога рјешења о допуни рјешења о именовању Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године.