latinica  ћирилица
11/04/2019 |  10:11 ⇒ 10:11 | Аутор: СРНА

Пријем документације за набавку роботске технологије до 16. априла

Процедура јавне набавке уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања, за шта су средства прикупљена у оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", у фази је објаве тендерске документације, а рок за пријем и отварање понуда је 16. април, речено је Срни у Заводу "Др Мирослав Зотовић".
Зотовић - Фото: илустрација
ЗотовићФото: илустрација

Из Завода за физикалну медицину и рехабилитацију напоменули су да реализација набавке зависи од понуда које стигну.

- У идеалном случају уговор би могао бити закључен почетком маја, што је у овом тренутку веома тешко предвидјети - рекли су у Заводу.

У овој здравственој установи навели су да у Републици Српској годишње између 150 и 200 дјеце има потребу за интензивни физикални третман уз кориштење уређаја за роботски асистирану рехабилитацију.

- Најчешће дијагнозе су церебрална парализа, спина бифида и повреде главе и кичмене мождине - навели су у Заводу.

Према подацима Завода, за овим третманима у Српској има потребу и око 150 младих који су доживјели неку од повреда мозга и кичмене мождине, најчешће након саобраћајних и других несрећа.

На донаторској вечери у оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", која је под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић одржана у децембру прошле године, прикупљено је више од 1,4 милиона КМ, што је довољно за набавку опреме за роботски асистирану рехабилитацију.