latinica  ћирилица
11/04/2019 |  10:30 ⇒ 10:49 | Аутор: СРНА

Ђурић: Одуком да иду на изборе Срби онемогућили Приштину да преузме сјевер

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да Срби неће препустити Албанцима четири општине на сјеверу Космета и нагласио да су Срби, одлуком да изађу на изборе које је расписала Приштина, онемогућили план Приштине да то учини.
Марко Ђурић - Фото: РТС
Марко ЂурићФото: РТС

- Албанци су смислили фантастичан план. Надали су се да ће Срби на сјеверу да бојкотују изборе, па да они ушетају у српске институције и да монтирају Албанце или неке своје марионете, а да Срби остану по страни. То нећемо дозволити - рекао је Ђурић за Телевизију "Прва".

Говорећи о критикама опозиције на одлуку Српске листе да изађе на изборе, Ђурић је навео да су они чекали да виде шта ће Срби одлучити, па да критикују у сваком случају.

- Шта год да смо одлучили, они би били против тога, како би отпужили државу и на тој теми политички профитирали - сматра Ђурић.

Коментаришући изјаву предсједника /самопроглашеног/ Косова Хашима Тачија да не очекује ништа од састанка у Берлину на који је позван заједно са предсједником Србије Александром Вучићем и лидерима из региона, Ђурић је рекао да политика Приштине има два лица.

- Једно је оно које показује пред међународном заједницом када Тачи говори да је за дијалог и укидање такса, а друго у Приштини, када његове страначке колеге отворено кажу да је циљ увођења такса да се Србима нанесе штета - навео је Ђурић.

Према његовим ријечима, Приштина и не крије да јој је једини циљ да се Србима нанесе што је могуће већа штета и тиме показују какав је њихов однос према дијалогу.

Он је додао да и многи у међународној заједници имају два лица, јер декларативно кажу да су против такса.

- Види се ко је чији ученик и ко је од кога научио политику са два лица - рекао је Ђурић.