latinica  ћирилица
11/04/2019 |  10:44 ⇒ 12:54 | Аутор: РТРС

Требиње добија нову расвјету

У Требињу је почела уградња нове расвјете. Пројектом је предвиђено да у наредних пет година, нова лед расвјета буде постављена на сва четири прилаза Требињу. Вриједност пројекта је око 300.000 марака.

Планом капиталних инвестиција Града Требиња предвиђена је замјена свих расвјетних тијела у наредних пет година.

Тренутно се ради изградња трасе јавне расвјете на дионици магистралног пута Требиње – Љубиње.

- Овим уговором у износту од око 270.000 КМ без ПДВ-а који су након јавне набавке потписали Град Требиње и конзорцијум требињских фирми Сегмент и Поробић, обухваћена је изградња од 127 расвјетних тијела, односно стубова јане расвјете на улазу у град од правца Мостара и из правца Билеће. Из правца Мостара 96 расвјетних тијела и 33 из правца Билеће. То је онај дио који фали јер је 2017. године један дио већ урађен - истакао је Марко Рикало, начелник Одјељења за просторно уређење.

У току је прва фаза изградње трасе од 96 стубова која иде према Љубињу, а послије тога ће се приступити изградњи јавне расвјете на дионици пута према Билећи.

На дионици магистралног пута Требиње – Љубиње у наредних десет дана, због радова биће промијењен режим саобраћаја.

- Стубови су подцинчани са цијевним лирама на којима ће бити постављене лед свјетиљке. У току су земљани радови, ископ рова, полагање кабла, подцинчане траке и монтажа стубова - појаснио је Милан Поњевић из техничке подршке.

Вриједност пројекта је око 300 .00 марака. За сљедећу годину планирано је да се улична расвјета постави на улазима у Требиње из правца Дубровника и Никшића.