latinica  ћирилица
11/04/2019 |  10:52 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Санирана штета на пумпној станици у Копривни

Захваљујући мјештанима и локалној заједници санирана је штета на пумпној станици за воду у Копривни код Оштре Луке, која је настала у пожару.

Домаћинства ове мјесне заједнице задовољна су, јер су након дужег времена добили воду за пиће.

Од 17. марта 130 домаћинстава Копривне остало је без воде за пиће, што је отежало свакодневицу мјештанима.

- Било је јако тешко. Ја имам доста техничке воде овдје и сви углавном имамо нека изворишта гдје имамо воде која углавном није за пиће а јесте за све остало друго. Тако смо били у проблему а воду смо куповали у маркету, пили и носили од комшија које имају праве бунаре - каже Стојан Грујичић, мјештанин Копривне.

Причињена штета на пумпној станици је око 3.500 марака и санирана је у року од 15 дана.

Локална заједница издвојила је хиљаду марака за ову намјену, док су остатак средстава прикупили мјештани.

- Одређено је било 40, марака по кући. Хтјели смо на тај начин да будемо сви заступљени равноправно и људи су се одазвали - истакао је Рајко Каран, предсједник Савјета мјесне заједнице Копривна.

Међутим, проблем са водоснабдијевањем ове мјесне заједнице није у потпуности ријешен. Доласком топлих дана, због суше, долази до честог нестанка воде.

Због тога, руководство општине планира реализацију пројекта водоснабдијевања на подручју Оштре Луке.

- Општина је предвидјела буџетом 50 хиљада марака за пројектну документацију, гдје ће се вршити снабдијевање око 400 домаћинстава. Ове године биће урађена пројектна докумнетациај а сљедеће године бисмо ми требали да изнађемо сресдтва како би урадили цјели пројекат - наглашава Драган Мастикоса, замјеник начелника општине Оштра Лука.

Реализацијом овог пројекта редовно водоснабдијевање било би омогућено за центар Оштре Луке те мјесне заједнице Копривна и Усорци.