latinica  ћирилица
11/04/2019 |  11:24 ⇒ 13:26 | Аутор: РТРС

Вишковић - Хагелберг: Кључни приоритет - унапређење стандарда грађана

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са амбасадором Шведске у БиХ Андерсом Хагелбергом.
Вишковић и Хагелгерг - Фото: РТС
Вишковић и ХагелгергФото: РТС

Амбасадор Хагелберг представио је програме и пројекте које aмбасада Шведске у БиХ подржава и спроводи, с нагласком на развојну помоћ која се односи на економску подршку, унапређење животне средине, те доприносе у процесу европских интеграција.

Такође, истакао је да су опредјељења да се кроз повећане активности са пројектима у оквиру развојне подршке и сарадње настави и у будућем периоду.

Вишковић истакао је јасну опредијељеност институција Српске у процесу европских интеграција, а што је видљиво кроз све активности које Влада Српске међу првима у БиХ спроводи и испуњава.

Премијер Српске упознао је амбасадора Шведске са мјерама и циљевима које су предвиђени Програмом економских реформи, истакавши да је стварање услова за унапређење стандарда свих грађана и привредни развој међу кључним приоритетима рада Владе Републике Српске.

Током састанка размијењена су мишљења и о другим актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Састанку је присуствовала и министарка финансија у Влади Републике Српске, Зора Видовић.