latinica  ћирилица
11/04/2019 |  12:39 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Хитно законом због националног опстанка вратити одузете надлежности

Удружење "Част отаџбине" упозорило је да "бескрупулозност бошњачке квази елите уз садејство вазалске клике" пријети да произведе највећу кризу у БиХ од 1991. године и пита да ли Срби заиста морају да учествују у "бламажи од државе" гдје је право и правда у свим својим елементима погажено.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

Из Удружења су упозорили да онај ко жели снажну и самосталну Републику Српску мора да ради сврсисходне ствари узимајући све елементе из њене прошлости, а не водити безидејне расправе да ли ће недјеља бити радна или не.

- Потребно је да престанемо бити таоци примитивних уцјена и вратимо се нормалном живљењу, а то ћемо једино моћи ако будемо живили у националној држави српског народа - саопштено је из Удружења.

У саопштењу се наглашава да због националног опстанка Народна скупштина Републике Српске треба да донесе сет закона по хитној процедури, који би обухватили све одузете надлежности Републике Српске и вратили их искључиво на основу Дејтонског споразума.

- Док траје усвајање тих закона, потребно је аутоматски одреаговати о питању ПДВ-а, то јест отворити рачун који би био под контролом Владе Републике Српске, блокирати уплату `М:тела` некој измишљеној агенцији која неуставно дјелује и тако редом до коначног разлаза од идеологије која је све само не цивилизацијска тековина нормалног друштва - навели су из "Части отаџбине".

Из тог удружења нагласили су да је "отаџбина ствар човјека, а не роба".

- Како нисмо робови, донесимо одлуке које ће прекинути бошњачку стратегију нашег нестанка - додаје се у саопштењу.

Из "Части отаџбине" питају "какви су то мозгови потребни" за спровођење политике нестанка сопственог /српског/ народа или "до када то сарајевски вазали који су направили план дјеловања унутар државне заједнице, по коме треба да се нађемо под небеским сводом НАТО савеза то мисле радити".

У саопштењу је констатовано да је и раније било позива за "представљање послушника одржавањем наводног предавања у Пентагону" и наглашено да се готово нико није усудио на такав корак до, како су га назвали, генијалца Драгана Мектића.

- Да ли је то снага из које се креирају могућности да они који су за задње изборе били свим силама против српског члана Предсједништва Милорада Додика и предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, па тако редом, постају незамјењиви кадрови у многим позицијама по дубини државне инфраструктуре - питају бивши високи официри ВРС окупљени у Удружење.

У саопштењу је оцијењено да је Изетбеговићима "било довољно да имају Пејановића, Лазовића, Дивјака&хеллип; или Говедарцу, Шаровића, Мектића како би уцјењивали Србе који су рођени и поносно живе на огњиштима својих предака", а по мишљењу острашћених и фашиозидних политичара из Сарајева треба да нестану из БиХ "која своје еволуције треба да заврши са називом Исламска Република Босна".

Указано је да би било добро да неко направи анализу гдје су и шта ради кадрови АИД-а из периода од 1992. до 1998. године данас и да то презентује јавности.

У саопштењу је наглашено да је да је сваки потез Срба од 1992. године до данас законски утемељен и да нису ништа и никада урадили на штету других.