latinica  ћирилица
11/04/2019 |  12:48 | Аутор: СРНА

Окружно тужилаштво: Мушкарац није покушао отети малољетницу

Након сагледавања свих чињеница и околности на основу којих се дошло у полицијском раду, као и након до сада предузетих мјера и радњи, Окружно јавно тужилаштво Бањалука утврдило је да лице чији су иницијали В.С. није покушало насилно да увуче малољетницу у возило, те да нема елемената кривичног дјела противправно лишење слободе у покушају, сазнаје Срна.
Окружно јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштвоФото: РТРС

Лице В.С. није осумњичено да је извршило кривично дјело противправно лишење слободе у покушају, како је догађај квалификован од дежурног окружног јавног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука према почетним сазнањима из анонимно запримљене пријаве.

Поступајући тужилац је саопштио да ће након комплетирања предмета доставити извјештај о предузетим мјерама и радњама Окружном јавном тужилаштву Бањалука и да се В.С, с обзиром да је душевни болесник, спроведе у Универзитетско клинички центар Републике Српске, Клиника за психијатрију, што је, према сазнањима Срне, и реализовано.

Из Полицијске управе Бањалука раније је саопштено да су полицијски службеници 9. априла, недуго након запримљене пријаве, захваљујући брзој реакцији и оперативном раду на терену, идентификовали, пронашли и лишили слободе В.С. из Бањалуке.

Полицијски службеници су утврдили да В.С. није покушао насилно да увуче малољетницу у возило, нити је возило било у близини маркета у бањалучкој Улици Слободана Кустурића, већ ју је узео за руку у намјери да оствари комуникацију са њом, а што је код ње изазвало осјећај страха, након чега је пустио и није наставио да се креће за њом.