latinica  ћирилица
11/04/2019 |  13:25 ⇒ 12/04/2019 | 07:47 | Аутор: СРНА

Влада Србије одобрила 9,3 милиона евра за пројекте у Српској

Влада Србије данас је дала сагласност да се Републици Српској упуте финансијска средства у износу од 9,3 милиона евра ради реализације започетих пројеката у разним областим.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Реализација пројеката започета је у оквиру механизма сарадње Споразума о успостављању специјалних паралелних односа између Србије и Републике Српске, саопштено је из Владе Србије.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић недавно је најавио да ће почетком маја, највјероватније у Етно-селу "Станишићи" код Бијељине, бити одржан састанак свих начелника и градоначелника из Српске, те неколико из Федерације БиХ гдје је већинско српско становништво са званичницима Српске и Србије.

Истичући да ће Србија као помоћ за разне пројекте у Српској издвојити 9,3 милиона евра, умјесто раније договорених око 8,5 милиона евра, Вишковић је рекао да би на састанку требало да буде ријечи о реализацији досадашњих пројеката и даљој сарадњи у реализацији будућих пројеката за које се праве планови.

Састанку би требало да присуствују предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Српске Жељка Цвијановић, предсједник Србије Александар Вучић, премијерка Србије Ана Брнабић и други званичници из Српске и Србије.