latinica  ћирилица
11/04/2019 |  13:27 | Аутор: СРНА

У мају почиње изградња пјешачке и бициклистичке стазе од Ребровца

У Бањалуци ће у мају почети изградња бициклистичке и пјешачке стазе укупне дужине од 1,25 километара од кружног тока на Ребровцу до градилишта новог дијела источног транзита код Наприједовог стадиона, за шта ће из градског буџета бити издвојено 700.000 КМ, у оквиру инвестиционог циклуса "Бањалука се гради".

Први дио ових стаза, у дужини од око 800 метара, градиће се од кружног тока код Ребровачке цркве до "малог" кружног тока на укрштању Булевара Десанке Максимовић са источним транзитом, саопштено је из Градске управе.

Према пројекту, стазе ће бити грађене између постојећег дрвореда, на траси популарног, импровизованог шеталишта.

- Траса се даље наставља изградњом обостраног тротоара и бициклистичке стазе уз новоизграђену дионицу источног транзита од маркета Ас према Улици Цара Лазара у дужини од око 450 метара - појашњавају у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.

Радове на изградњи бициклистичке и пјешачке стазе изводиће предузеће Грађење Ђурић.

Овај пројект изводиће се упоредо са изградњом нове дионице источног транзита, на потезу од православне цркве у Обилићеву до Наприједовог стадиона.

Радови на изградњи нове дионице источног транзита у вриједности од 1,5 милиона КМ, почели су 1. априла, а требало би да буду завршени у року од пет мјесеци.

На овој дионици такође ће бити изграђени тротоари и бициклистичке стазе.