latinica  ћирилица
11/04/2019 |  14:13 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

У просторијама Социјалистичке партије промовисана хуманитарна акција

У Бањалуци је данас промовисана хуманитарна акција за градњу дневног центра у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, у организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији.

У просторијама Социјалистичке партије о акцији су говорили предсједник Одбора Милорад Арлов, предсједник Градског одбора СП и народни посланик Горан Селак, те предсједник Извршног одбора Социјалистичке партије Слободан Протић.

Како је истакао предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, у питању је дневни центар за преко 130 дјеце и младих са подручја Космета са потешкоћама у развоју, окупљених у Удружење "Подржи ме". Пројекат је вриједан 200.000 евра, с тим да је дио новца већ скупљен, а до усељења је потребно још око 150.000 евра.

- Одавде желим да пошаљем поруку свим политичким партијама да се укључе у ову хуманитарну акцију, како бисмо заједничким снагама успјели да изградимо овај центар. Та дјеца и ти родитељи требају нашу помоћ и вјерујем да ћемо успјети да реализујемо ову акцију. Социјалистичка партија је и до сада учествовала у акцијама помоћи за Косово и Метохију и овом приликом им се захвлајујем што су и данас одлучили да буду подршка овом хуманом пројекту - истакао је Арлов.

Предсједник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак поручио је да ће Република Српска увијек дати подршку акцијама које за циљ имају помоћ Србима на Косову и Метохији, те захвалио Одбору за помоћ Косову и Метохији за дугогодишњи хуманитарни рад.

- Увјерен сам да заједно можемо учинити много како бисмо подржали нашу браћу на Космету, а поготово најугроженије категорије становништва. Влада Републике Српске, институције, локалне заједнице и грађани до сада су подржали бројне пројекте који су реализовани у сврху подршке Србима на Космету. Порука ове иницијативе није само хуманитарног карактера, него и позив на окупљање, на заједништво и солидарност. Веома је важно да наши људи који живе на Косову и Метохији увијек знају да могу да рачунају на помоћ народа и институција Републике Српске и зато ће овакве акције и иницијативе увијек имати подршку Социјалиста - истакао је Селак.

Предсједник Извршног одбора СП Слободан Протић је истакао да су Социјалисти учествовали у бројним акцијама помоћи за Косово и Метохију, а посебно у акцијама помоћи за дјецу и младе. Он је овом приликом позвао и остале политичке субјекте да у складу са могућностима подрже градњу Дневног центра.

- Нисмо никада обавјештавали медије о акцијама у којима учествујемо, али данас је прилика да на овај начин промовишемо ову хуманитарну акцију и да позовемо све странке да се укључе и дају свој допринос, јер ово су ствари око којих не смијемо да се дијелимо. Република Српска никад неће заборавити Косово и Метохију, а за нас у Социјалистичкој партији, то је једна од најважнијих тема - истакао је Протић.