latinica  ћирилица
11/04/2019 |  15:27 ⇒ 15:31 | Аутор: РТРС

МУП Српске отворен за контруктивне приједлоге

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спремно је на конструктиван дијалог у вези са Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру који би требало 16. априла да буде на дневном реду 4. сједнице Народне скупштине Републике Српске, а све с циљем уважавања добрих пракси и приједлога који се односе на спорне чланове овог нацрта.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу из МУП-а Српске наглашава се да је циљ да се добије квалитетно добро рјешење, до утврђивања приједлога овог закона.

- Истовремено, у скупштинској процедури на сједници Народне скупштине Републике Српске наћи ће се Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима који предвиђа могућност увођења резервног састава полиције, што је и пракса многих земаља чланица Европске уније, а све с циљем подизања степена безбједности грађана и имовине - истичу из МУП-а Српске.

У саопштењу се додаје да Министарство није упутило у скупштинску процедуру нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном окупљању, како су то многи медији посљедњих дана објавили, нити се Влада Републике Српске о њему изјаснила.

- Имајући у виду да је ријеч о радној верзији, Министарство неће у овом тренутку наставити рад на измјенама овог закона, нити ће овај материјал упутити у процедуру - додаје се у саопштењу.