latinica  ћирилица
11/04/2019 |  15:30 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Милионска дуговања потрошача приједорском Водоводу

Приједорски Водовод је 2018. годину завршио са добити од скоро 8.000 КМ. Међутим, дуговања потрошача су милионска. Због тога, приједорски Водовод почеће са искључењем дужника са мреже.

Дуговања потрошача приједорском Водоводу износе око 5,3 милиона КМ.

Потрошачи редовније измирују своје обавезе, међутим, тај проценат још није на задовољавајућем нивоу, иако анкетирани грађани тврде да редовно плаћају рачуне.

Како су навели, вода им је неопходна за редовну свакодневницу, те због тога настоје да на вријеме измире рачуне за потрошњу.

За оне који не измирују обавезе слиједе казне - поред тужбе и искључење са водоводне мреже. Дужницима пружају и неколико могућности за измирење обавеза.

- Још увијек нисмо задовљони са процентом наплате из категорије домаћинстава. Она износе око 86 одсто, и овим путем позивамо потрошаче да дођу, да се договоримо, јер Водовод нуди разне могућности у виду споразума и репрограма, како не би долазили у ситуацију да искуљчујемо потрошаче - рекла је Александра Пашалић, извршни директор за економске послове Водовода Приједор.

У току је реализација пројекта "Црно врело". Секундарна водоводна мрежа је већ завршена.

- Град је као инвеститор расписао тендер за кућне прикључке. Извођач радова је предузеће "Хидрокоп", који за неколико дана почиње са радовима од насеља Јелићка - навео је Драган Стаменић, руководилац службе за развој и економоју Водовода Приједор.

По завршетку овог пројекта, чија је вриједност око 9,4 милиона КМ, 4.200 потрошача ће добити воду.