latinica  ћирилица
11/04/2019 |  16:16 ⇒ 22:32 | Аутор: РТРС

Додик у Београду посјетио женску фудбалску репрезентацију Републике Српске

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас у Београду женску репрезентацију Републике Српске која учествује на Свјетском школском првенству у фудбалу.

Женска фудбалска екипа бањалучке Медицинске школе наступа на Свјетском школском првенству које је почело 6. априла у Београду.

Средњошколски тимови, 26 мушких и 14 женских екипа, побједници су националних такмичења у фудбалу. Међу њима су и представници фудбалских велесила као што су Бразил, Њемачка и Италија.

Репрезентативке Републике Српске такмиче се у Ц групи са Њемачком, Данском и Кинеским Тајпејом.

Додик је навео да је веома значајно што Република Српска има своју репрезентацију на овом такмичењу и изразио задовољство што тим из Српске учествује у континуитету.

- Република Српска се бори за своју афирмацију у сваком погледу, укључујући и афирмацију на спортском плану. То што овај тим представља Републику Српску на овом такмичењу сигурно је важан моменат у њиховом животу, који ће их опредијелити за неке вриједности и још више привући Српској, као и идеји наше државе. Због тога сам посебно поносан - рекао је Додик.

Он је истакао да је значајно што ће њихови вршњаци током такмичења чути за Републику Српску.

- Дошао сам да подржим нашу репрезентацију из Бањалуке која представља Републику Српску у фудбалу и кажем да сам као представник Српске у БиХ веома поносан што Република Српска има своју репрезентацију - рекао је Додик и пожелио учесницама из Српске све најбоље у такмичењу и образовању.

Шеф делегације Републике Српске на овом такмичењу Велибор Видовић изразио је задовољство што је Додик посјетио репрезентативке, те истакао да је Европски огранак ИСФ додијелио Српској, односно Бањалуци да идуће године буде домаћин Европског првенства ИСФ за ученике основних школа, односно за ученике до 15 година.

- Наш превасходни циљ је да изађемо на међународну сцену. То нам је трећи пут да се налазимо на свјетским првенствима у организацији ИСФ - рекао је он.

Капшитен екипе Николина Васиљевић рекла је да је атмосфера на такмичењу одлична.

- Сви се дуржимо и користимо ову прилику да се што боље упознамо - навела је она.