latinica  ћирилица
11/04/2019 |  16:25 ⇒ 20:33 | Аутор: СРНА

Дани Градишке у Србији (ФОТО)

Манифестација Дани Градишке у Србији почела је данас отварањем штанда Туристичке организације Градишка у Кнез Михаиловој улици у Београду.
Дани Градишке у Србији - Фото: СРНА
Дани Градишке у СрбијиФото: СРНА

На отварању је у умјетничком дијела програма наступила пјевачка група Перла Културно-умјетничког друштва Коловит из Градишке, а кроз презентације су приказани туристички и природни потенцијали овог града у Републици Српској.

Отварању штанда присуствовалим су градоначелник Градишке Зоран Аџић, предсједник Скупштине Градишке Миленко Павловић, сарадник за културу и просвјету у Представништву Републике Српске у Србији Борислав Максимовић.

Фото: РТРС

Аџић је изјавио да ће Градишка кроз мултимедијалне презентације и промотивне материјале представити културно-историјску традицију и туристичке потенцијале ради промоције града и привлачења туриста, саопштено је из Представништва Републике Српске у Србији.

Манифестацију организује Град Градишка у сарадњи са локалном Туристичком организацијом Градишка, Завичајним музејом Градишка, Удружењем ликовних умјетника, Градским позориштем и београдском општином Палилула, а уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

Фото: РТРС

Манифестација ће бити настављена вечерас у Центру за културу "Влада Дивљан" у београдској општини Палилула, гдје ће бити представљена гастрономија Лијевча поља и Поткозарја у организацији Туристичке организације Градишка.

Биће отворене изложба графика "Градишка некад и сад" Борислава Шокчевића и ликовна изложба "15 година рада Градишке колоније" у организацији Завичајног музеја Градишка и Удружења ликовних умјетника Градишка.

Фото: РТРС

Наступиће и дјевојачка пјевачка групе Перла КУД-а Коловит, а представиће се и Градско позориште Градишка са представом "Љубав".

За сутра од 11.00 часова предвиђена је презентација туристичке понуде на штанду у Кнез Михаиловој пет, а у 19.00 чаосва у Скупштини града Београда биће отворена изложба и промовисан албум "Грађанска Градишка", у којем је описан овај град у периоду од 1914. до 1941. године, када је носио синоним "Мали Београд".