latinica  ћирилица
11/04/2019 |  16:28 | Аутор: СРНА

Тузла: У претресима пронађено оружје, муниција и дрога

Против 11 лица биће поднесен извјештај Тужилаштву Тузланског кантона због сумње да су починила кривична дјела недозвољено држање оружја и муниције, угрожавања безбједности, разбојништва, противзаконитог риболова и неовлаштене производње и промета дроге.

У претресима на седам локација на подручју Бановића, Живиница, Тузле, Лукавца, Грачанице, Градачца и Калесије пронађена је пушка, два гасна пиштоља, двије ручне бомбе, 200 комада муниције са оквирима аутоматске пушке, противпјешадијска мина, два чамца са мотором и седам рибарских мрежа, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

Пронађено је и 16 мањих и једно веће паковање канабиса, шест мањих паковања спида, двије дробилице, два мобилна телефона и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела или прекршаја.

Претреси су извршени по налогу општинских судова из Тузле, Лукавца, Грачанице, Градачца, Калесије, Бановића и Живиница.

Извјештај Кантоналном тужилаштву биће поднесен против лица чији су иницијали Р.Д. /31/ и А.О. /25/ из Грачанице, А.Б. /28/ из Калесије, Ћ.М. /63/ из Живиница, Ш.С. /47/ и М.Ћ. /65/ из Лукавца, А.М. /34/ и Р.Х. /26/ из Тузле, М.М. /26/ из Лукавца, А.Х. /27/ из Градачца и А.Г. /33/ из Бановића.