latinica  ћирилица
11/04/2019 |  18:14 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Главни одбор СДС-а 21. априла о унутарстраначким изборима

У Бањалуци је данас одржана сједница Предсједништва СДС-а.

Лидер СДС-а Вукота Говедарица најавио је да ће 21. априла у Источном Сарајеву бити одржана сједница Главног одбора странке на којој ће бити дефинисано питање одржавања унутарстраначких избора, о чему постоји велико интересовање унутар странке.

Он је рекао да на адресу странке још нису стигле кандидатуре, те да ће о својој кандидатури одлучити.

Шеф Клуба посланика СДС-а у НСРС Миладин Станић обавијестио је Предсједништво странке о активностима које се односе на обиљежавање Дана Републике након одлуке Уставног суда БиХ.

Став СДС-а је да Дан Републике заслужује посебан закон и да то питање се не би требало третирати у оквиру Закона о празницима.

Предсједништво странке је затражило од Драгана Мектића да их упозна са афером "Селефије", пруживши му подршку.

Када је ријеч о НАТО интеграцијама, СДС остаје при ставу да БиХ не треба да буде дио Сјеверноатлантског савеза.

Након сједнице, која је трајала четири часа, Младен Босић је за медије кратко прокоментарисао да је све прошло у доброј атмосфери и да је оптимистичан.

Александра Пандуревић је истакла да је разговарано о унутарстраначким питањима, прије свега, о изборима који слиједе и избору делегата који се очекује.

Подсјећамо, према незваничним сазнањима РТРС-а, Предсједништво СДС-а је на данашњој сједници замјерило  Говедарици што на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем није заступао интересе и позицију Српске демократске странке.

Говедарица је кратко прокоментарисао да то није тачно.