latinica  ћирилица
11/04/2019 |  18:27 | Аутор: СРНА

ДФ: Приводе Милачића, а не смета им застава ОВК

Демократски фронт осудио је полицијско саслушање предсједника Праве Црне Горе Марка Милачића због спаљивања НАТО заставе на тргу у Подгорици, указавши да су ношење застава терористичке ОВК и скандирање онима који су починили монструзне злочине над српским и црногорским народом на Космету црногорски званичници оквалификовали као демократски искорак.
Марко Милачић пали заставу НАТО-а (Фото: Sputnik / Небојша Поповић) -
Марко Милачић пали заставу НАТО-а (Фото: Sputnik / Небојша Поповић)

- Недавно је цијела Црна Гора имала прилику да види како су албанске странке у Тузима прославиле побједу на изборима, носећи заставе терористичке ОВК, уз френетично скандирање онима који су починили монструозне злочине над српским и црногорским народом на Косову и Метохији. Међутим, то није било довољно ни за тужилачки извиђај, већ је од режимских званичника овај чин оквалификован као демократски искорак за који треба имати разумијевања - истиче се у саопштењу ДФ-а.

У ДФ-у оцјењују да у Црној Гори сваки другачији став од режимског подлијеже кривично-правном гоњењу, што представља још један доказ о политичкој заробљености правосудних институција.

У саопштењу се наводи да се саслушањем Милачића наставља брутално гушење Уставом прокламованих демократских слобода због изношења јавног става и мишљења.

- Обрачуни са политичким противницима у Црној Гори постали су правило којим се покушава угушити сваки вид демократског отпора, да би се под обландом закона заокружио овај тоталитарни систем. Зато идеју демократског ослобођења Црне Горе треба још снажније подржати - наглашавају из ДФ-а.

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић запалио је заставу НАТО-а на Тргу независности у Подгорици, поручивши да ће сваког 4. априла, као вид симбoличног отпора окупатору, бити упаљена "бакља слободе" .