latinica  ћирилица
11/04/2019 |  18:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин и Весић најавили штрајк глађу

Министар одбране Србије Александар Вулин и замјеник градоначелника београда Горан Весић саопштили су да ће ступити у штрајк глађу, јавља Танјуг. Према писању медија, у томе ће им се придружити посланици СНС-а, предвођени шефом посланичке групе Александром Мартиновићем, као и одборници те странке у Скупштини града Београда.

Горан Весић је рекао да штрајк глађу виде као једини разуман и цивилизован начин на који би се, кажу, супротставили "хулиганизму и насиљу које лидери СзС-а спроводе у Београду".

Весић у изјави за Тајнуг наводи да недјељама агресивна мањина коју чини педесетак људи у организацији Бошка Обрадовића и Драгана Ђиласа "терорише" грађане Београда, уништава градску имовину и спрјечава да се обављају радови у граду.

- Они то раде јер желе хаос и крв на улицама - рекао је Весић и додао - Не видим други начин да се цивилизовано и разумно одупремо хулиганизму дјела опозиције, који ометају радове у центру Београда, уништавају имовину грађана и тјерају инвеститоре из нашег града, осим да започнемо штрајк глађу. Како ми у Граду, тако одборници Скупштине града и градских општина - навео је Весић.

Како је рекао, желе да скрену пажњу домаћој и међународној јавности на, према њиховим ријечима, "терор који Обрадовићеви фашисти спроводе у Србији".

Весић је додао да се никада није догодило да управа града ради, модернизује и развија Београд, а да се опозиција томе противи рушећи и терајући инвеститоре.

- Јасно је да они то раде да би овој земљи било горе. Зато је наша одлука да започнемо штрајк глађу једини цивилизован начин на који ћемо показати да је њихово понашање недопустиво - рекао је Весић.

Раније данас Информер је објавио да ће и министар одбране Александар Вулин сутра ступити у штрајк глађу.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је ,поводом одлуке министра одбране Александра Вулина да због насиља лидера СзС отпочне штрајк глађу, да је насиље захваљући том дјелу опозиције у Србији ескалирало и да је то Вулинов начин да се против тога бори.

Она је рекла да за упад лидера СзС-а у РТС, покушај да насилно уђу у Скупштину града и најбруталније увреде и омаловажавања која већ годину дана упућују, и то прије свега женама, не може да каже ништа друго осим да је то – насиље.