latinica  ћирилица
11/04/2019 |  19:07 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Добој: Храбри полицајци спријечили дјевојку да изврши самоубиство

Добојска полиција спасила је 26-годишњу жену од сигурне смрти. Успјели су, на вријеме, да је спријече да скочи са 16. спрата солитера. Ово је, у посљедњих десетак дана, трећи пут да су полицијски службеници спасили грађане, и осујетили самоубилачке намјере.

Што прије стићи на мјесто догађаја, водило је инспекторе у њиховој намјери да спасу људски живот.

У том тренутку, кажу, ништа није битније. Акција спасавања и за њих је била веома стресна, али то су схватили тек када су успјели да уђу у стан и спасу жену од сигурне смрти.

- Полако смо пришли, јер смо могли очекивати свакакве реакције, и у том погледу морали смо бити опрезни. Обзиром да није реаговала на нас, ухватили смо је колега и ја и увукли унутра - наводи Милица Нинковић, инспектор криминалистичке полиције.

- Тај тренутак траје као вјечност. Кроз главу нам је пролазила мисао и молили смо се да не падне, али завршило се најбоље што је могло - каже Самир Имери, криминалистички полицијац у ПС Добој један.

Полиција је добила дојаву да би женска особа могла да почини самоубиство, али све док нису стигли на терен, кажу, нису могли да претпоставе шта ће затећи.

- Колегица је њу позивала на телефон и није се јављала. Очекивали смо да ћемо је затећи да је извршила тај чин. Досад смо рјеђе имали случајева самоубиства бацањем кроз прозор, више смо очекивали да ћемо је наћи у кади да је исјекла вене, али на срећу, нисмо - рекао је Вјекослав Чолић, инспектор криминалистичке полиције.

Током овог мјесеца живот младића који је намјеравао да скочи са недовршене стамбене зграде у Теслићу спасио је након три сата преговарања помоћник командира Славомир Кљечанин.

И случај из Дервенте наишао је на пажњу јавности када су два полицајца Борислав Кнежевић и Милојко Поповић спријечили жену да скочи с моста у ријеку Укрину. Узроци ових случајева су породични проблеми.