latinica  ћирилица
11/04/2019 |  21:01 ⇒ 21:03 | Аутор: Б92

Типсаревић у четвртфиналу Хјустона

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у четвртфинале турнира у Хјустону побједом над Британцем Кемроном Норијем послије два одиграна сета.

Типсаревић, тренутно 372. тенисер на свијету, до побједе против трећег носиоца турнира дошао је послије једног часа и 14 минута игре - 6:3, 6:4.

Јанко је поново дошао до побједе без изгубљеног сета, након што је у првој рунди избацио домаћег тенисера Тениса Сандгрена.

У првом сету виђен је "фестивал" брејкова. На крају, бољи је био Србин, који је од резултат 3:3 освојио сва три преостала гема - током којих је изгубио свега три поена - и дошао до првог сета.

Први је у другом дијелу игре запријетио Нори, који је повео са 3:1. Српски тенисер је имао прилику да одмах узврати истом мјером, али је протраћио своје двије брејк шансе.

То није омело неуморног Типсаревића, који је од заостатка од 4:2 дошао до четири гема у низу, био сјајна брејк прилика и на свој и на туђи сервис, те заслужено славио побједу искористивши другу меч лопту.

Некада осми тенисер планете ће се у четвртфиналу Хјустона такмичити са бољим из окршаја између Американца Сема Кверија и Шпанца Гиљерма Гарсија-Лопеса.

Типсаревићу је ово прво четвртфинале неког АТП турнира послије скоро три године.