latinica  ћирилица
11/04/2019 |  21:45 ⇒ 21:52 | Аутор: Агенције

Рукометаши БиХ славили у Финској

Рукометаши БиХ побиједили су Финску у гостима у трећем колу квалификација за Европско првенство са 30:26 и тако направили велики корак ка пласману на ово велико такмичење.
Рукометаши БиХ - Фото: klix.ba
Рукометаши БиХФото: klix.ba

Бх. селекција је била доминантна на паркету од почетка меча и тако оправдала улогу фаворита против Финске, са којом ће играти и у недјељу у Тузли у четвртом колу квалификација.

Првих пет минута меча су се обје екипе смјењивале у вођству, а онда је прорадио Никола Прце који је с неколико голова  одвео изабранике Билала Шумана на пет голова предности.

Након тога је услиједила нешто лошија партија бх. рукометаша, али су захваљујући одбранама Бењамина Бурића одржали предност, па је на полувремену било 15:13 за БиХ.

Друго полувријеме бх. рукометаши играју скоро без грешке и са добром одбраном у једном тренутку стичу предност од чак  седам голова.

У наставку меча, слично као у првом полувремену Финци из добрих контри долазе на два гола предности. Тада почиње добра партија Марка Панића, који заједно са Прцом и голманом Бурићем одржава предност бх. селекције до краја утакмице - 30:26.

Прце је дао десет погодака, Панић седам, док је Бурић имао 14 одбрана.

Рукометаши БиХ сада имају двије побједе и један пораз након три одиграна кола, колико имају Бјелорусија и Чешка, док  Финска нема ниједну побједу.

Бх. тим до краја квалификација очекује дуел са Финцима, а средином јуна играће против Бјелорусије у БиХ и Чешке у гостима.