latinica  ћирилица
12/04/2019 |  15:50 ⇒ 18:38 | Аутор: СРНА

Бањалука: Чартер летом стигла прва група туриста из Београда (ФОТО)

Прва група туриста из Београда, њих 22, данас су стигли у Бањалуку чартер летом у оквиру викенд-аранжмана "Сити брејк", који је организовала Туристичка агенција Контики, уз подршку града Бањалуке.
Туристи из Београда - Фото: РТРС
Туристи из БеоградаФото: РТРС

Град Бањалука подржао је овај пројекат у оквиру манифестације Прољеће у Бањалуци, а туристичке групе ће до средине јуна долазити сваког петка летом из Београда, а одлазити недјељом.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је београдске туристе угостио у ресторану Казамат, рекао је да су у оквиру проширења градске туристичке понуде први пут организовани викенд туристички доласци авионом у Бањалуку.

Он је новинарима рекао да је ријеч о дводневном боравку са обезбијеђеним смјештајем и садржајима, те захвалио Туристичкој агенцији Контики на организацији аранжмана "Сити брејк".

- То се уклапа у наш програм Прољеће у Бањалуци. Покушавамо да искористимо различите прилике да у град дође више туриста организовањем разних догађаја, као што је и ова врста туристичке понуде - рекао је Радојичић.

Он је навео да у оквиру манифестације Прољеће у Бањалуци град настоји да понуди више фестивала, конференција и концерата који треба да буду атрактивни и за људе са стране и за Бањалучане.

- Наредних викенда биће пуно догађаја због којих има разлога да се дође у Бањалуку - истакао је Радојичић.

Директор Туристичке агенције Контики Бањалука Ирена Ступар рекла је да се програм "Сити брејк" састоји од три дана боравка у Бањалуци, односно два ноћења са доручком и авио-превозом.

- Ове године одлучили смо да покренемо и рецептивни туризам и на неки начин помогнемо и развоју локалне заједнице у туристичком смислу и да доведемо туристе у Бањалуку, а то се огледа у реализацији пројекта "Сити брејк Бањалука" - рекла је она.

Ступар је додала да је у пакет аранжман укључен и обилазак града са туристичким водичем, те излети који подразумјевају обилазак мјеста природног и културног богатства надомак Бањалуке.

- Ово је почетак заједничке сарадње, то је процес, препознавање и афирмација туристичких атракција и знаменитости Бањалуке, као и брендирање града, јер Бањалука дефинитивно има потенцијала за то - рекла је Ступар.

Туриста Нина Ковачевић рекла је да је у Бањалуци веома лијепо угошћена.

- За сада смо обишли шири центар града, а сутра идемо у обилазак околине. Надам се да ће сутра бити лепше време и да ћемо моћи још лепше да доживимо овај део Крајине и Републике Српске - рекла је Ковачевићева.