latinica  ћирилица
13/04/2019 |  08:20 ⇒ 10:38 | Аутор: СРНА

Лукач отворио "Полицијаду" у Бањалуци

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач отворио је данас у Бањалуци спортске игре радника Министарства унутрашњих послова /МУП/, које се организују у оквиру обиљежавања Дана Полиције Републике Српске.
Бањалука: "Полицијада" - Фото: СРНА
Бањалука: "Полицијада"Фото: СРНА

Лукач је рекао новинарима, након отварања игара, да је овогодишња "Полицијада" најбројнија и да је учешће узело 736 полицајаца, који ће надметати у осам дисциплина.

- Сви учесници имају велики мотив да побиједе и надам се да ће ово бити, не само најмасовнија, већ и по резултатима, најбоља полицијада - навео је Лукач.

Предсједник Синдиката радника унутрашњих послова Српске Аница Јондић рекла је да је на "Полицијади 2019" велики број младих, што произилази из чињенице да је у МУП-у из године у годину доста младих колегиница и колега - кадета.

- Као што се подмлађује МУП, тако се помлађује и "Полицијада", која је одраз стања у МУП-у. Наше спортске игре су битне, јер је ово прилика да се сви наши припадници окупе на једном мјесту и уз такмичење показују дух заједништва припадника МУП-а који раде одговорне послове сваки дан - додала је Јондићева.

Према њеним ријечима, ово је сјајна прилика за дружење, али и да се на пар дана полицајци одмакну од својих свакодневних задатака који носе велику одговорност, али и ризике.

Џудо репрезентативац Србије Немања Мајдов рекао је да му је драго што је узео учешће у овим играма, додајући да међу такмичарима има и правих спортиста.

Он каже да му част да се такмичи на овој манифестацији.

На овогодишњој "Полицијади" учествује око 730 радника Министарства из свих крајева Српске, који ће се у наредна два дана такмичити у осам дисциплина - крос, џудо, стрељаштво, баскет, мали фудбал, одбојка, шах и пливање.